donderdag 23 juni 2022

As Quintas (Burres)













Kort samengevat in 2 woorden: regen en nat.  We waren misschien een kwartier vertrokken en een paar druppels kwamen ons vriendelijk begroeten. Daarna begon het licht te miezeren. Er was daar echter een bushokje en konden we onze regenjas en poncho aan trekken. We hebben er de ganse dag mee rondgelopen. Al geluk dat er geen wind was. Door de regen van de afgelopen dagen is het overal slijk en moeten we goed uitkijken waar we onze voeten neer zetten. Hier uitschuiven en vallen met eventueel erge gevolgen zou nu heel vervelend zijn. Het leek minder druk op de weg. Is het omdat de pelgrims nu sneller ergens binnengaan om iets warms te gaan drinken? In Arzua gingen we even de kerk binnen voor onze stempel. Daar wilde iemand zijn wandelstok ruilen voor Els haar ergens opgeraapte tak.  Zij loopt daar al 3 weken mee rond. Het was Demetrio, een Spanjaard die van Rome naar Santiago stapte. Een fantastische man, gekend als de Master van de Camino.  We waren te vroeg aan onze albuerge. Daarom gingen we in het café aan de overkant alvast iets eten.  Een ander (Spaans) koppel sprak ons aan en we waren even in gesprek.  Wie kwam daar aan gestapt? Demetrio. Natuurlijk kende hij deze mensen en zij hem. Toen kwam er een andere Spanjaard Demetrio begroeten. Wij herkenden deze laatste dan weer als de reisbegeleider die van ons een foto nam op de Alto del Perdon. Hij was toen onderweg met een bus Engelse toeristen. Toen moesten er natuurlijk foto's genomen worden en uitgewisseld. Op zulke momenten ondervind je dat de Camino één grote familie is. Vandaag logeren we met 6 pelgrims in Heidi's Place, een klein pension. Zij is Italiaanse en samen met haar man heeft ze hier 10 jaar geleden een ruine gekocht en die verbouwd tot het huidige verblijf voor pelgrims. Holala.... we worden aan tafel geroepen. Tijd voor het community dinner! Soep en daarna iets met kalkoen. Het nagerecht wordt een verrassing. Wij laten het ons alvast smaken!

4 opmerkingen:

  1. Ik ben echt jaloers op wat jullie daar allemaal meemaken. Ik denk dat jullie de komende maanden werk zullen hebben met je sociale contacten te onderhouden. Wat de regen betreft: je moet alles toch eens meegemaakt hebben. Een kwestie van later met iedereen te kunnen meepraten. Geniet nog van de komende 2 stapdagen en de andere in Compostela. Tot binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De weggetjes zien er inderdaad gevaarlijk uit. Wees nog voorzichtig. De brug in Ribadiso, geen madre Mia zien rondlopen? De eucalyptus bomen komen er ook nog aan. Die zullen nu goed ruiken met de vochtigheid. Jullie zien er goed uit! Geniet nog van jullie laatste stap dagen. Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zot hé....één grote familie daar op de camino.
    Geniet van de laatste dagen op de camino in elkaars gezelschap....zo schoon....
    Weeral mooie foto's 😉

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...