zondag 26 juni 2022

Santiago de Compostela (2)










Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de weg die ik zelf ben. (Ricky Rieter)

Deze middag was het tijd voor de pelgrimsmis in de kathedraal. Deze begint om 12 u maar het is best om vroeg aanwezig te zijn. Voor ons was dat 10.45 u en zelfs toen zaten we halverwege de middenbeuk. Er waren echter heel wat plaatsen gereserveerd (zondag) dus de kans dat de botafumeiro (wierookvat) zou gezwaaid worden was groot. De mis, in het Spaans, werd opgeluisterd door een gemengd koor. Een speciaal gebed werd opgedragen voor de pelgrims. Telkens werd de vertrekplaats aangegeven en de nationaliteit. Op het einde werd ten slotte de botafumeiro rondgezwaaid ter ere van de heilige Jacobus.

Hier stopt onze blog over onze pelgrimstocht naar Compostela. We hebben heel wat mee gemaakt, veel mogen ervaren maar vooral veel vrienden gemaakt. Misschien zullen we ze ooit nog eens ontmoeten maar hun beeld en herinnering zal ons voor altijd bijblijven.

Onze lange tocht komt nu fysiek ten einde maar onze herinneringen zullen eeuwig blijven stappen (Sven)

Iedereen bedankt om aan ons te denken, met ons mee te leven en te steunen. Maar vooral bedankt aan onze familie die ons al die tijd heeft moeten missen en die dit alles toch mee heeft gesteund en mogelijk gemaakt! 

8 opmerkingen:

  1. Proficiat…proficiat met jullie prestatie en wat een belevenis!
    Wij hebben genoten van jullie verhalen en wij wensen jullie morgen een behouden thuiskomst.
    R & MJ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een dikke proficiat! Wat een ervaring. Denise en leon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dikke proficiat Els en Danny.
    Dit gaan jullie nooit vergeten.
    Blij dat ik jullie mocht "volgen"
    Was altijd uitkijken naar jullie mooie foto s en ontroerende verhalen. Wel thuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fantastisch wat jullie gepresteerd hebben! Respect en bewondering. Mooie levensles ook een beetje voor ons door jullie dagelijks te volgen, merci daar voor!
    W&G

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een dikke proficiat. En bedankt voor de mooie foto 's en bijhorende uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pracht prestatie, jullie hebben alle soorten van het weer doorstaan. Zoveel mooie dingen gezien, zoveel mooie herinneringen. Het was fijn jullie te kunnen volgen. Veilige terugreis!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bravo!!! quelle belle aventure!!! ultreïa 😘😘
    Delphine

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...