woensdag 22 juni 2022

Boente

Wie komt mijn rust verstoren? 













Gisterenavond alles mooi klaargezet zodat we zeker op tijd konden vertrekken.  Een wekker is niet nodig; iedereen maakt iedereen wakker.  06.20 u op stap in een vreemd aandoende omgeving, een beetje mistig maar vooral vochtig.  Het heeft 's avonds en ook een stuk in de nacht geregend. We stapten door de bossen wat ons een mysterieus gevoel gaf. Maar vooral, we waren blijkbaar de enige op de godganse weg. Niemand voor of achter ons. We waren nochtans op de juiste weg volgens de stenen kilometerpalen. Pas even voor Palas de Rei verschenen er enkele pelgrims. We proberen niet te veel lawaai te maken, maar toch kwam daar al iemand aan het venster kijken.... wie komt er nu zo vroeg in de morgen mijn rust verstoren? Vanaf Palas de Rei begon de echte drukte. Op sommige stukken zou je zeggen dat er meerdere verenigingen op stap zijn. PdR is ongelooflijk toeristisch en volledig ingesteld op de Camino. Albergues, bars, tiendas, alles is er.  De Camino stempel is overal te krijgen. In vele kerken is er zelfs iemand aanwezig om een stempel te geven. We zien onderweg doedelzakspelers al of niet in traditionele klederdracht. In Melide komen er weer nieuwe pelgrims bij en zo wordt de hoop weer groter. Wij zijn toch droog aangekomen ook al was er de ganse dag regen voorspeld. De albuerge is voorzien van een zwembad, maar we hebben er toch maar geen gebruik van gemaakt, ''t water was te koud. Nu nog even doorbijten en zaterdag de grote dag : llegar a Santiago de Compostela ! (aankomen in Santiago de Compostela) 

2 opmerkingen:

  1. Heel goed dat jullie geen regen gehad hebben. Ben steeds benieuwd naar jullie foto’s. Morgen gaan jullie door Ribadiso. Als je de brug over gaat en dan aan de linkerkant hebben wij gelogeerd. Dat was die madam van” Madre Mia”. Nog 3 dagen stappen en …… Ik hoop dat ook jullie het wierookvat zien zwieren! Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zijn altijd onder de indruk van jullie mooie foto’s en van de fantastische muurschilderingen waarvan we telkens mogen meegenieten.
    Nog veel stap plezier want het einde nadert met rasse schreden

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...