vrijdag 24 juni 2022

O Pedrouzo
















Onze voorlaatste dag op de Camino. Vandaag stappen we tot O Pedrouzo, onze laatste stopplaats naar Compostela. Het 'weten' dat we aan het einde komen geeft een speciaal gevoel. Ons pelgrimsbestaan is bijna voorbij en de weemoed komt er aan. We hebben terug gekeken naar de foto's van het begin en alles leek zo lang geleden en toch is het precies maar gisteren geweest. We hebben veel toffe mensen mogen ontmoeten, heel mooie dingen gezien en ongelooflijk ontroerende en emotionele momenten meegemaakt. We wisten dat de Camino naar Compostela een ongelooflijke ervaring zou zijn maar dat het ons zo zou raken hadden we niet verwacht. Maar niet enkel wij maken dit mee, het komt naar boven in elk gesprek met medepelgrims van waar ze ook komen. Vandaag hebben we een heel eind gestapt met drie Amerikanen. Een vader van 81 met 2 zonen. Ze dachten eerst dat wij ook Amerikanen waren want ons Els sprak met een Mid-West accent. Het natte en koude weer is nu spijtig genoeg de spelbreker.  Van een wasje te doen is geen sprake. Je krijgt het gewoon niet droog. We wachten tot we in SdC zijn en dan gaan we wel naar de lavanderia (wasserij). De schoenen moeten ook maar wachten tot we aankomen want nu zijn de paden slijkerig. In onze albergue La Porta de Santiago zijn er nog twee Nederlanders en warempel nog een Belg; Tijl uit Gent maar afkomstig van Westerlo. Die jongen was zo blij om Nederlands te kunnen spreken.... correctie : plat Vloms van bij ons te kunnen spreken. Nu nog één keer slapen en dan morgen vroeg op weg naar Santiago de Compostela. Het bedevaartsoord waar zo velen ons zijn voor gegaan. 

5 opmerkingen:

  1. Fantastisch, echt fantastisch, zo’n belevenis!!! En morgen gaat nog het mooiste komen!! Wij zijn er zeker van, jullie zullen zeker een traantje laten bij aankomst, jullie zullen gelukkig zijn en fier zijn op zo’n prestatie, gelukkig zijn met de mooie belevenis, blij zijn dat je lieve mensen hebt ontmoet, en uiteindelijk tevreden zijn dat jullie terug naar huis kunnen. Geniet nog van de mooie momenten!!
    R en MJ.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Danny en Els, ik heb de laatste weken met plezier jullie laatste 400 km tocht gelezen. Beetje jaloers maar ook trots dat ik jullie heb mogen ontmoeten. Geweldig dat jullie het samen gedaan hebben en nu bijna in Santiago zijn. Ga er lekker van genieten en morgen met een glimlach samen de stad in en natuurlijk op de foto voor de kathedraal van Santiago .
    Lieve groetjes Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet morgen nog van de laatste kilometers. Een lange tocht komt fysiek ten einde, maar de herinneringen zullen eeuwig blijven stappen... Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Morgen de laatste. Dit is een ervaring die je nooit gaat vergeten. Geniet van de laatste stap dag en van het moment dat je aan komt op het plein. Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dikke proficiat!
    Mooie ervaringen van een paar mooie mensen!
    Geniet eventueel nog van een tripje door de Eucalyptusbossen naar Cabo Finesterre!
    Vele groeten,
    Tony VDH.

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...