zaterdag 4 juni 2022

Fromista


















Na een stevig ontbijt (op aanraden van de hospitalero ) kregen we al direct het dessert op ons bord. Een helling van 12 % steil omhoog naar 1050 meter. Gelukkig was er mist want de zon konden we op dat moment best missen. Die kwam er later wel door maar toen waren we door de inspanning al goed opgewarmd.  Het eerste dorpje was pas op 9 km dus daar werd alvast de waterfles bij gevuld voor de volgende 5 km op de meseta. Vlak terrein en soms lichtgolvend met velden graan.  Hier wordt ook vogelwikke gekweekt. Het wordt nu afgereden, gedroogd en dan in balen geperst als voedsel voor het vee. We stapten lange tijd langs het Canal de Castilla om dan aan de sluis van Fromista te komen. Hier is er een groot verval dat moet overbrugd worden. Er begon daar ook een wielerwedstrijd voor mountain bikers. Volop ambiance met een doedelzakspeler. Fromista lijkt nogal een rustig dorp. Het is natuurlijk zaterdag voor Pinksteren. We hebben ingecheckt in onze Albergue Luz de Fromista waar de hospitalero Nederlands sprak (getrouwd met een Nederlandse en twee jaar in Nederland gewoon). Daarna nog snel naar de tienda voor ons avondeten en dan, gewoontegetrouw douche en wasje.  Hierbij ook nog foto's van ons gezamelijk pelgrims menu van gisterenavond. Ondertussen allemaal bekenden die je graag terug ziet.  

1 opmerking:

  1. De meseta, vele pelgrims willen deze overslaan op weg naar Santiago omdat het saai zou zijn. Nochtans heb je er prachtige ver gezichten en kan je “ genieten “ van de rust. Goed bezig, de kilometers gaan goed naar beneden. Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...