dinsdag 21 juni 2022

Potros (Lestedo)











Wat een gewone kamer kan doen. Rustig kunnen slapen zonder gesnurk en aanverwante geluiden. Maar toch riep de Camino ons deze morgen onverbiddelijk uit bed. Santiago wacht en we moeten proberen de regen te snel af te zijn. We zijn in ieder geval toch droog aangekomen. Er is ongelooflijk veel volk op weg. Velen vertrekken vanuit Sarria of Portomarin voor de vereiste 100 km om de (officiële) Compostella te kunnen krijgen. Zo zijn er ook veel schoolkinderen aan het stappen. Gisteren in Portomarin kwamen er met 3 bussen aan om van daar uit te vertrekken. Die moeten allemaal ergens overnachten en dat verklaart meteen de problemen in de albergues dat er zo veel 'completo' zijn. De "nieuwe" pelgrims kan je er zo uit halen. De zapatos limpios zijn duidelijk herkenbaar: propere of nieuwe schoenen. Maar proper of niet, de kilometers moeten natuurlijk wel gestapt worden. En voor sommige is het spijtig genoeg afzien. 

2 opmerkingen:

  1. Dat is enorm hoeveel pelgrims erbij komen vanaf Sarria. Al goed dat de volgende slaapplaatsen vast liggen. Nog 4 dagen stappen, het is zo snel vooruit gegaan. Nog efkes volhouden, buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zo fier op jullie...nog kleine 100 is klein bier...
    Heel mooie foto's.
    Geniet van de laatste stukjes vd camino samen😉

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...