maandag 30 mei 2022

Belorado























Properkes gedoucht en fris geschoren - 't was wel nodig - rusten we uit in onze albergue A Santiago. Deze was heel gemakkelijk te vinden want bij onze aankomst in Belorado liepen we er recht op. Steeds hetzelfde scenario; aan melden, credencial en id-kaart tonen en het toewijzen van onze bedden in de slaapzaal. Deze keer kregen we een bandje aan om ons te onderscheiden van de andere hotelgasten zodat we straks als pelgrims kunnen aanschuiven voor het menu de peregrino. Deze morgen, zonder haangekraai, heel vroeg op weg.  In de slaapzaal was er al beweging om half vijf. Dat zijn dan wel de fanatieke die "kilometers" willen doen. Niet voor ons, maar willen of niet, ge zijt ook wakker. Dus om 06.15 u vertrokken. We hadden ons ontbijt voor onderweg klaar en in Cranon zijn we gestopt voor café con leche. Steeds moet ge café Americano vragen als ge een grote tas wilt. Na deze stop zijn we door het dorp verdergestapt. Wat zit er toch achter dat deurtje verstopt? Curieuze Els ging even piepen... het was gewoon de electriciteit smeter. In Spanje zijn die in een kastje aan de buitenkant aangebracht. Gemakkelijk voor de opname en ge moet niet thuis zijn. Aan de andere kant van het dorp hebben we echt met onze mond opengestaan :een ongelooflijk weids uitzicht over de vlakte.  Op het verhoog gaf een oudere Spanjaard ons wat uitleg. Wij hadden geen ogen genoeg om te kijken.  Zelfs bij het afdalen hebben we enkele keren stilgestaan. Ge kunt echt niet geloven wat ge daar zag. Een foto nemen? Ja, misschien, maar deze geeft totaal niet weer wat ge ziet en zeker niet wat ge daar voelt. Dan weet ge wat klein menskes wij zijn en de prullen waar wij ons bezig houden. Hier komt de zin van een tocht naar Compostela in al zijn glorie naar boven. Iets voor de middag op een dorpsplein - met fontein - gestopt voor de rest van onze baguette (en in Spanje zijn er dat grote) en con queso smaakt er niks beter. Nu rest ons nog het avondeten samen met our friends from California Stephanie (Stevie) en Jeffrey en onze nederlandse vriend Ruud. 

5 opmerkingen:

  1. Jullie zijn echt wel vroege vogels. Geniet van jullie pelgrims menu en voor morgen veel stap plezier! Buen camino.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amai dat is inderdaad vroeg, maar jullie hebben daar precies weinig last van want jullie staan nog altijd met een grote glimlach op de foto’s . Veel succes nog!

      Verwijderen
  2. Coucou! le chemin fait sa magie sur vous je crois... 🎁 quelle joie de lire que vous appréciez
    j'espère que tout se passe bien, que le queso vous plait et que vous avez mangé un napolitana con chocolate!
    amusez vous bien 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  3. anoniem c'est Delphine 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie beleven op deze trip een fantastische tijd, daar zijn we heel blij om, het was tenslotte toch een onbekende. En iedere dag een mooi verslag, daar kijken we iedere dag naar uit om te lezen, mooi, heel mooi.
    Geniet nog van jullie trip, iedere dag.
    Groetjes van Richard en Marie-José.

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...