maandag 20 juni 2022

Portomarin
















We zijn er bijna.... we zijn er... maar nog niet helemaal. Nog welgeteld een 93 km scheiden ons van Santiago. We vrezen echter dat het weer niet echt wil mee werken. Zo warm het de vorige weken was, zo fris was het vandaag. Deze morgen was het zelfs ronduit koud. Amper 9°C gaf de thermometer aan. Gelukkig bleef het deze voormiddag grotendeels droog. Aan de meest gefotografeerde steen in Spanje moesten we natuurlijk ook even halt houden en.... een foto nemen. Beter gezegd, laten nemen, wat medepelgrim Victor uit UK graag voor ons deed.  Het was een tijdje geleden dat we hem nog zagen.  In het begin van onze wandeling zagen we Prescitt, from the USA.  5 jaar! Samen met zijn vader en grandma vanuit Sarria op weg naar Compostela. Zijn vader droeg wel een soort draagstoel op de rug voor als de kleine te moe zou worden. Vooraleer we in Portomarin aankwamen was er nog efkes een korte maar wel steile afdaling, van steen naar steen. In ons verblijf hebben we deze keer een aparte kamer met twee aparte bedden met echte lakens en een deken.  Voor ons een luxe als je bunkbedden (stapelbed) gewoon bent. Deze namiddag viel de regen vlotjes neer. Spijtig, want het rondkuieren in het stadje is dan niet zo aangenaam. Het doet wel deugd om links en rechts een bekend gezicht te zien, zoals Linda (77) uit Frankrijk en Melissa uit Ierland. Iedereen Buen Camino ! 

2 opmerkingen:

  1. Jullie zijn er bijna…., bijna.., maar 93 km is niet veel meer. Jullie zien er nog heel goed uit, 93 km mag geen probleem meer zijn. Dat het weer wat minder warm is zal zeker geen nadeel zijn om de laatste kilometers af te leggen. Nog veel moed en …volhouden!
    R en MJ.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een speciaal gevoel daar aan die laatste 100 km. Geniet van al het moois dat nog komt. Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...