woensdag 15 juni 2022

Ruitelan

















Op de Camino komt ge echt vanalles tegen. Deze morgen een groep Spanjaarden die met brommerkes (Mobilette) naar SdC rijden. De moeite om ze te zien vertrekken. Ze hadden wel een volgwagen bij voor het geval dat er een panne zou zijn.  Onderweg naar Roncesvalles in de Pyrénéen hadden we al eens een hele groep met kleine scooters (Vespa ?) zien passeren. Fietsers zijn er ook veel. Af en toe een fietser met een karretje met zijn bagage achteraan. Niet gemakkelijk om op de baan te rijden want fietspaden kennen ze niet goed in Spanje. De automobilisten worden wel met borden gewaarschuwd om met de fietsers rekening te houden. Tweemaal hebben we een stapper gezien die een wandel kar trok. Handig voor de bagage (gewicht!). De kerkhoven liggen hier soms ver van het dorp verwijderd. Qua onderhoud gebeurt er echter niet veel. Sommige zien er helemaal verwaarloosd uit. In Ruitelan, waar we vandaag overnachten, gingen we het piepkleine Romaanse kerkje bezoeken. Deze sobere kerkjes zijn altijd de moeite waard om even binnen te gaan. We hebben er een kaarsje ontstoken voor iedereen maar ook voor iemand van de familie die onlangs is overleden. Deze nacht heeft het serieus geregend maar van enige afkoeling is echter geen sprake. Onze hospitalero kookt deze avond voor ons. Hij vroeg om deze middag zeker niet te veel te eten want hij voor ziet een 'copieuze' maaltijd.  Deze middag? Pas op, voor een Spanjaard is dat 14 of zelfs 15 uur! Wij eten deze avond om 19.30 u wat hier op sommige plaatsen nog vroeg is. Alvast smakelijk! 

3 opmerkingen:

  1. We kijken elke dag uit om jullie verslag en avonturen te lezen, en dan is er toch wel heimwee naar de camino. Een stevige maaltijd zal je goed kunnen gebruiken want morgen staat er een serieuze beklimming te wachten. Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Elske en Danny. Ik volg dagelijks jullie geweldige avonturen. Geweldig hoe goed jullie het daar doen en dat in die hitte. Daar zou ik niet in kunnen functioneren laat staan kilometers wandelen. Ik hoop dat de maaltijd jullie gesmaakt heeft. Hoewel jullie er goed blijven uitzien vind ik dat vooral ons Elske er smallekes begint uit te zien en die had al niet zoveel overschot he.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie foto's mamsie vooral die van de ruïne xxx
    Ward

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...