woensdag 15 juni 2022

Villafranca del Bierzo















Warm, warmer en warmst en dan bloedheet. Zo was het vandaag, ook al waren we heel vroeg op weg. Een stevige bocadilla met kaas en gezouten spaanse ham na een 8 km stappen smaakt dan geweldig goed. In Cacabelos (geen tikfout van mij) was er een kleine markthal met enkele kleine winkeltjes voor voedingswaren, kleding enz.  Ne koude cola doet op dat ogenblik wonderen. Tot aan Villafranca del Bierzo liep de Camino langs de baan dus kozen we voor een zijvariant langs de wijngaarden. Dat hadden we misschien beter niet gedaan want het werd als maar heter en schaduw was er nergens. Als de aardeweg dan nog eens op en af gaat dan wordt het puffen en blazen en.. soms vloeken.  Maar uiteindelijk als we aan de albergue aankwamen is de miserie snel vergeten.  Douchen en voetverzorging zijn dan het eerste werk.  Daarna nog een lekker boterhammeke met chorizo of kaas en we zijn gesteld.  De albergue heeft een goed uitgeruste keuken. Als we dan naar de supermercado gaan voor het avondeten kunnen we onze plan trekken en zelf wat creativiteit tentoonspreiden. Deze avond konden we met dit weer toch niet op ons bed gaan liggen, daarom hebben we nog een avondwandelingetje gemaakt. Aan de rivier stonden we voor een serieus dillema. Ze hebben daar een gedeelte afgedamd zodat er een grote zwemvijver ontstaat. Natuurlijk was het daar vollenbak van jong en oud. Heel spijtig natuurlijk want wij waren niet voorzien van enig zwemgerief. We zagen echter vanuit de richting van de bergen een vieze lucht afkomen en daarom gingen we terug naar de albergue. De wind is nu heel sterk opgekomen en doet alles kletteren. Hopelijk regent het deze nacht (nadruk op nacht) dan is er misschien wat afkoeling. 

3 opmerkingen:

  1. Ik kan jullie alleen maar bewonderen om al die kilometers die jullie dagelijks doen in die verzengende hitte. Hier was het vandaag ook warm, maar wij konden de schaduw opzoeken. Gelukkig kan je nog genieten van de prachtige natuur, waarvan jullie ons mee laten genieten. Ik wens je nog veel stapplezier, verzorg de voeten en mekaar. Jullie zullen er zeker komen. Ik kijk al uit naar het verslag van morgen. Veel groeten en nen dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door de hitte en dan nog bergje op en af, chapeau! De kilometers slinken nu zienderogen. Hopelijk wordt het de volgende dagen niet te heet. Ultreia!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het is niet zo ver meer dus ben je binnenkort (28 juni hopelijk) terug.
    mooie foto's xxx
    Ward

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...