vrijdag 10 juni 2022

San Martin del Camino






Als we de stenen kilometerpalen langs de Camino mogen geloven zijn we nu iets minder dan 300 km van Santiago verwijderd. Maar we weten echt niet of het wel helemaal correct is. Ook al komen we dichterbij, toch stijgt (soms) de afstand. Het kan heel verwarrend zijn.  Maar we gaan stapje voor stapje door tot we er zijn. Maar niet elke etappe op de Camino is in de volle natuur.  Zoals vandaag gingen we een heel eind langs een drukke autobaan. Precies of we stapten langs de N10 naar Aarschot. Gelukkig konden we hier en daar van de baan afwijken om dan door een stil dorpje te komen. Er was een kleine tienda, we konden even zitten en wat uitrusten in de schaduw en we gingen zelfs even terug in de tijd. De tijd dat er een rijdende winkel in het dorp kwam in de vorm van een kleine vrachtwagen met diverse levensmiddelen. Onze albergue El Vieira is gelegen bij het binnenkomen van het dorp. Deze avond is er een gezamelijke community dinner dus kunnen we opnieuw kennismaken met weer nieuwe mensen / medepelgrims. De naam van de albergue betekent eigenlijk St. - Jacobsschelp, heel toepasselijk en bekend op onze weg want elke pelgrim draagt er minstens één op de rugzak. Het geeft aan dat je een pelgrim bent op weg naar het graf van St. - Jacob en het verleent je dan een speciale status onderweg.  Overal is er respect voor hem of voor haar vooral als je jouw tocht te voet doet. Het is trouwens ook de regel in de albergues : eerst wordt de peregrino geholpen en pas later de bicigrino. De eerste doet de Camino te voet, de tweede doet de weg met de fiets. We zien in de verte ook de bergen op duiken die ons naar hoogtes van 1150 meter brengen in Rabanal del Camino. Vervolgens naar 1500 meter aan het befaamde Cruz de Ferro om dan af te dalen naar Molinaseca op 600 meter. Twee dagen later gaan we dan naar Ô Cebreiro op 1350 meter. Eens we daar voorbij zijn gaat het nog wat op en af maar steeds dalend richting Santiago de Compostela wat op een hoogte van ongeveer 260 meter ligt. Vooraleer we zo ver zijn blijft het belangrijk om de voetjes goed te verzorgen, voldoende te drinken en te rusten, kortom steeds naar je lichaam te luisteren. We hopen dan ook in goede gezondheid en zonder kleerscheuren in SdC te mogen aankomen... als het God belieft. 

4 opmerkingen:

  1. Knap wat jullie tot hiertoe al gedaan hebben. En de bergen komen nu ook weer terug korter bij. Voor morgen heel veel moed en op tijd een rust pauze nemen. Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed bezig! De tochten door de bergen kunnen ook goed doen: verandering van wandelhouding is goed voor de rug ;-)
    Heel veel succes de komende dagen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog veel goede moed om vol te houden, 300 km is niet veel meer als je er al zoveel hebt gedaan. Neem inderdaad voldoende rust en verzorg jullie goed dan komt dat allemaal dik in orde.
    En vooral, geniet van deze prachtige momenten!
    Richard en Marie José.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wandelen langs de N10. Dat kan ik... ook daar kan je nieuwe wandelvrienden maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Santiago de Compostela (2)

Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de w...